Sf lures

– custom made spinnerbaits

10:a på Sf spinnerbait! Vinnare av t-shirt och bete utsedd.

Lämna en kommentar

Efter en skakig start har jag till slut fått hygglig koll på materialet bucktail. Trots att de är tidskrävande att binda blir resultatet bra och de exemplar som finns ute har redan börjat leverera. De första rapporterna kom från ”The Pike Father” som inledde vårfisket med ett par fina turer med gäddor fångade på en mindre variant som han beställt.
För ett tag sedan kom en beställning på ett Sf bucktail, 57 gram, från en duktig fiskare som heter Staffan. Jag band in två smala fjädrar och använde en gul/brun bucktail på en gul/vitt skalle och efter önskemål satte jag dit en willow i kopparfärg som huvudsked. Under den ganska täta bucktailen sattes en trailerkrok fast. Samtidigt passade jag på att göra ett exemplar till mig själv med chartreusefärgad skalle och coloradosked.

20130415_164021

I lördags fick jag ett glatt mail från Staffan. Betet hade levererat, och levererat stort! Vid fiske mot en vass satte gäddan på andra kastet. Bara två meter från båten gick gäddan på och gav betet och Staffan en rejäl omgång innan hon kunde mätas och vägas  innan återutsättning.

De imponerande specifikationerna lyder 10 kilo och 117 cm! Ett stort grattis riktas till Staffan och hatten av till Staffan, The Pike Father och alla andra som låter sina spinnerbaits arbeta även under årets lite kalla inledning.

IMG_4912IMG_2445Ett bra fiskat spinnerbait som blivit tilltufsat av en 10:a rätas enkelt ut med en tång

Under veckan som gått har två tävlingar varit igång här på Sf lures. På facebooksidan (www.facebook.com/sflures) har jag lottat ut ett bete och här på bloggen är det en t-shirt som varit priset. Vinnaren har utsetts genom att min icke läskunnige son Alfons fått peka på ett namn bland de som deltagit.

20130503_064343 20130505_110002

Vinnare av betet heter Marcus Eriksson och gratuleras till vinsten.

Vinnaren av sommarens snyggaste t-shirt heter Chris White och gratuleras också till vinsten.

Jag kommer att ta kontakt med vinnarna för adressuppgifter och står naturligtvis för frakten. Tack alla ni som var intresserade av prylarna. Hoppas ni deltar även i framtida tävlingar här hos Sf lures!

Till tävlingsdeltagare, vinnare och läsare tillönskas: Skitfiske!

Jakob Fagerlund// Sf lures

Författare: jakobfagerlund

Jacob Odin Fagerlund is a 41 year old teacher. Fishing, creating lures and music are importent ingredients in life.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s