Sf lures

– custom made spinnerbaits

Sf Junebug

Lämna en kommentar

Ollonborrens utseende varierar färgmässigt. Den lilla skalbaggen påbörjar sitt liv som larv och äter rötter. Den vegetariska kosten fortsätter då larven utvecklats till skalbagge och nu står trädens löv på menyn.

Sf Junebug var först tänkt att heta Dragonfly. De varierande färgerna och den skallform jag valt för onekligen tankarna till en trollslända men det utseende en ollonborre får då den ska flyga fick mig att snabbt ändra namnet. Om ni gör en bildsökning så kommer ni förstå vad jag menar.

För ungefär ett år sedan gjorde jag några bucktailjiggar som huvudsakligen var tänkta till vertikalfisket. Jag har dragit en del fisk på dom, främst gädda, men de har använts som rena vertikaljiggar och inte riktigt fått chansen vid vanligt jiggfiske. Med Sf Junebug tänkte jag öka mångsidigheten hos betestypen.

En Sf Junebug av standardmodell består av en egenfärgad oval jiggskalle på 14 gram. Kjolen består av bucktail i olika kombinationer och innehåller ett litet flashsläp. Tillsammans med denna bucktailjigg kommer en Sf Spinrig monterad med lite mindre spinnarblad än vanligt för att bättre passa ihop med betesstorleken. Riggen är utrustad med en fjäderring för enkel montering/avmontering från beteskroppen beroende på vilken fisketyp som bedrivs. Tanken är att betet ska kunna användas till vertikalfiske, jiggfiske eller för användning som en inlinespinnare. Betet är med andra ord inte tänkt till någon specifik art utan attraherar förhoppningsvis såväl gäddor som gös och abborre.

junebug

  20140205_17562120140205_17564520140202_184051

Modellerna ovan är alla grundade med en bucktailfärg som sedan överklätts med ytterligare en: grå med underliggande rosa, vit med underliggande blå och slutligen röd  med underliggande svart (även lite gult inbundet i denna).

I ett febrigt influensatöcken tackar jag för mig och gratulerar Halland till att er landskapsinsekt nu förknippas med sportfiske.

Skitfiske!

Jakob Fagerlund// Sf lures

Författare: jakobfagerlund

Jacob Odin Fagerlund is a 41 year old teacher. Fishing, creating lures and music are importent ingredients in life.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s