Sf lures

– custom made spinnerbaits

Vårtankar

Lämna en kommentar

För ett par veckor sedan försvann den sista isen äntligen. Vintern har varit mild och kort men ändå tillräckligt lång för att den sedvanliga isfrustrationen skulle infinna sig. Beslutet om att sjösätta båten är alltid lite knepigt att fatta. Jag har inte någon vagnlösning utan är båten i så stannar den i! Jag brukar nästan alltid vara först att angöra i vår lilla båthamn och denna gång kändes det ovanligt tidigt. Skulle våren stanna? Vågade jag? Efter en helg av velande blev båten trots allt kvar på land och idag ligger en tunn hinna av is över hamnen. Gårdagens första titt genom fönstret var smått chockartad då den konstaterade nästan en decimeter snö. Vår? Jag skulle inte tro det!

Energin har istället lagts på betesbyggandet. En hel del beten ska skickas eller lämnas över vid fiskemässan och det gäller att få allt klart. En modell som vunnit mark i sortimentet är Sf Pikespin XL. Betet är en traditionell in-linespinnare på runt 35 eller 50 gram. XL betyder inte att den är större eller tyngre än de andra. Istället har den utrustats med en stor 10# spinnarsked. Skeden trycker mycket vatten vilket ger bra vibrationer i vattnet. Eftersom den lätt spinner igång går den mycket fint i låg hastighet vilket gjort betet mångsidigt. Jag har själv haft mycket bra fiske både i kallt och varmt vatten med Sf Pikespin XL och den har sin givna plats i beteshinken redan till det tidiga vårfisket.

20140315_154518

Jag har lekt lite med min basmodell Sf Spinnerbait och testat att binda in en liten mängd flash som släp. Resultatet blev bra och det extra glittret ger fina nyanser till silikonet.

20140314_065808

För bara ett år sedan tyckte jag inte riktigt om att göra Bucktails. Den tidskrävande och pilliga metoden att binda kjolarna var tuff men efter fina resultat i vattnet har jag övat upp tekniken. Nu mer är Sf Bucktail mitt mest säljande bete och också det som lyft störst fisk. Min senaste materialbeställning bestod till stor del av bucktail i olika färger och jag älskar att leka fram nya varianter.

20140314_06571520140316_090449

20140316_09041420140315_112528

Det lyfts mängder med stor fisk just nu. Stora shadjiggar dominerar men en hel del andra beten lyckas också. Det är fantastiskt roligt att se att flera faktiskt börjat fiska med spinnerbaits även på våren och jag blir glad varje gång jag ser någon som meddelar vårgäddor på spinnerbaits. Metoden är fantastiskt effektiv men har kommit lite i skymundan eftersom en vanlig föreställning är att spinnerbaits är ett ”sommarbete”. Spinnerbaits är väldigt effektivt året om! Det lyfter dock bra med fisk även på sommaren då en del andra beten inte är lika effektiva och kanske är det därför föreställningen uppstått? Faktum är att de allra största gäddorna på Sf Spinnerbaits dragits under tidig vår eller sen höst.

20140315_155149

På fredag är det fiskemässa. Jag kommer att komma fullastad med beten som ska lämnas över till kunder. Ingen försäljning kommer att ske men om ni är nyfikna på mina beten så finns det ett gäng hos Fiske Fur Alle som jag ska lämna över. Har ni frågor om spinnerbaits så kom gärna fram och prata. Leta efter en röd hoodie med ”Sf lures” på ryggen så hamnar ni rätt.

Skitfiske!

Jakob Fagerlund// Sf lures

Författare: jakobfagerlund

Jacob Odin Fagerlund is a 41 year old teacher. Fishing, creating lures and music are importent ingredients in life.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s